Smartlog v3 » Spar penge » Tag isolering
Opret egen blog | Næste blog »

Spar penge

Her vil der komme indlæg, som kan hjælpe dig med at sparer penge i hverdagen

Tag isolering

28. Aug 2012 11:53, Fynboen

Tag isolering, efterisolere og spar penge

 

Oplever du meget træk i dit hjem? Og er dine energi udgifter alarmerende høje? Så har du højst sandsynlig brug for en efterisolering af din bolig. De fleste danskere oplever, at deres hus skal efterisoleres, da det er de færreste ældre huse, som er ordentligt isoleret. Hvis du skal have efterisoleret dit hjem, kan det være en rigtig god ide at overveje at starte med en tag isolering. Dette er nemlig et af de steder i huset, hvor der slipper rigtig meget varme ud. Det har vist sig, at næsten halvdelen af varmen i huset slipper ud gennem loftet og taget. Så hvis du vil spare på din varme regning, bør du få foretaget en tag isolering. 
Det kan både være et mindre og et markant større arbejde at foretage en efterisolering af tag. Det afhænger af taget konstruktion og parametre som om der er frit adgang til loftet. Hvis ikke der er det, kan en tag isolering vise sig som et større projekt.

 

Har du brug for en tag isolering?

 

Det er med det blotte øje ikke til at se, om dit hjem har brug for en tag isolering. Derfor er der opstillet nogle meget grundlæggende regler for, hvornår du bør. Det bør du eksempelvis, hvis dit tag er over ti år gammelt. Det er ikke sikkert, at det har brug for en tag isolering på dette tidspunkt, men du bør få det tjekket. Det samme gælder, hvis det ikke er blevet isoleret før, eller hvis taget i det hele taget er i dårlig stand.
De fleste tage, som er under ti år gamle, har ikke behov for at få en tag isolering, men du kan aldrig vide dig sikker. Der kan være opstået lækager eller utætheder, så hvis du oplever en høj energi regning hver måned, bør du alligevel få taget tjekket. Du kan få svar på, om dit tag har brug for en tag isolering, ved at få foretaget en undersøgelse af træk eller alternativt få taget et billede med et termografi kamera, som kan vise dig de steder, hvor der slipper varme ud.

 

Prisen for tag isolering

 

Der er rigtig meget forhold i spil, når der skal sættes pris tag isolering. Det kommer blandt andet an på, hvilken slags isolering og materiale du bruger, og hvor meget eller lidt tag, det drejer sig om. Der er altså mange forskellige parametre, som har indflydelse på prisen. Du bør derfor orientere dig hos de forskellige udbydere og finde det bedste tilbud, før du hyrer en isolatør til jobbet.

Reklamer

Relaterede