Smartlog v3 » Spar penge » Konfigurer laptop
Opret egen blog | Næste blog »

Spar penge

Her vil der komme indlæg, som kan hjælpe dig med at sparer penge i hverdagen

Konfigurer laptop

24. Apr 2012 16:23, Fynboen

Konfigurer din laptop

Har du lige købt en ny laptop og ønsker du at bruge den til noget særligt ud over det
sædvanlige? Så kan du overveje selv at konfigurere den. Uanset om den skal bruges til gaming, studier eller downloads, så har du mulighed for at konfigurere dens således, at den passer lige præcis til dine behov. Der er flere måder at gøre det på, så sørg for at orientere dig om de forskellige muligheder, før du går i gang. Især på internettet kan du finde rigtig mange tips og tricks til, hvordan du får mest ud af din nye laptop ved at konfigurere den. Alternativt kan du spørge om hjælp hos din lokale forhandler.

Når din laptop skal konfigureres

Før du går i gang skal du finde ud af, hvad du gerne vil have ud af din laptop. Vil du nøjes med at konfigurere software eller vil du også have konfigureret din laptops hardware? Hvis du vælger førstnævnte, kan du sandsynligvis gøre det helt på egen hånd. Når du konfigurerer din software kan du lave specifikke ændringer i blandt andet operativsystemet, tekstbehandlingsprogrammer, internetbrowsere mm. Hvis du for eksempel skal bruge din laptop til studiebrug eller arbejde, hvor du muligvis flytter meget rundt, så kan det være en god ide at konfigurere din laptop på en måde, så den kan holde strøm i længere tid. Der er flere forskellige ændringer man kan vælge imellem, som kan spare på strømmen. Du kan finde rigtig meget hjælp til dette problem og mange andre på internettet.

En helt ny laptop

Hvis du vil lave større ændringer end som så, skal du konfigurere din laptops hardware. Det betyder, at du kan selv kan vælge og samle de fysiske dele af computere, som for eksempel grafikkort og harddisk. Dette kan du som øvet bruger gøre selv, men du kan også få professionelle til det. Det anbefales på det kraftigste at få en udbyder til det, hvis man ikke har nogen erfaring med at konfigurere hardware. Hvis man vælger at gøre det selv, skal man være forberedt på at investere en del tid på det, da det kræver en god baggrundsviden om de forskellige komponenter, der hver især skal passe sammen. De vigtigste dele er kabinettet, grafikkort, harddisk, lydkort, RAM, bundkort, CPU, netværkskort, DVD-drev og strømforsyning. Husk, at selvom du vælger en udbyder til at konfigurere din laptop for dig, kan du stadig selv være med til at udvælge de enkelte komponenter, der skal bruges. De fleste udbydere findes på internettet.

Reklamer

Relaterede