Smartlog v3 » Spar penge » Hurtig oplukning
Opret egen blog | Næste blog »

Spar penge

Her vil der komme indlæg, som kan hjælpe dig med at sparer penge i hverdagen

Hurtig oplukning

14. May 2012 16:50, Fynboen

Vi kan alle komme ud for, at vi er låst ude, enten fra bilen eller fra huset. Uanset hvilken tid på døgnet du er låst ude, kan du altid få fat i en låsesmed, som kan hjælpe dig med en oplukning af låsen, så du kan komme ind i huset eller bilen igen. Der er forskellige måder at åbne låsene på, alt afhængig af hvilken lås der er tale om. For at undgå at låse sig selv ude, er det en god ide med en ekstranøgle. En ekstranøgle som ligger et sted, som kun du ved. Så hvis du låser dig ude fra huset, så kan du bare lige hive ekstranøglen frem. Det er meget risikabelt, og derfor skal man også passe på med, at der ikke er andre i nærheden, som ser hvor du lægger den. Men læg den et sted, som er meget svært at se, og hvor ingen ville gætte på, at den lå. I stedet for at lægge den et sted udenfor huset, kunne du også give ekstranøglen til et familiemedlem, som bor i nærheden af dig. Med hensyn til ekstranøgle til bilen, kunne det være en ide, at gemme en ekstranøgle inde i dit hjem. Så kan du altid lige gå indenfor, og hente nøglen.

Pris for oplukning
At få lukket en lås op er ikke så dyrt igen. Det er meget afhængigt af, hvor du bor henne, hvilken dag det er, og hvad tid på døgnet det er. Som regel er det dyrere om natten, og på helligdage. Det koster omkring 500 - 600 kr. at få oplukket en lås i en hverdag i dagtimerne.

Hvordan foregår det?
Man starter selvfølgelig med at ringe til en låsesmed som tilbyder oplukning . Du forklarer situationen, og så kommer der en, så hurtigt som muligt. Når personen så er ankommet, finder han/hun ud af hvilken lås det drejer sig om, og finder så værktøjet frem.
Låsesmeden starter med at bruge en låsepistol på dørene. Den er god til lidt ældre låse. Virker denne ikke, prøver låsesmeden med en slynge. Slyngen er en et værktøj som skal ind igennem brevsprækken, og så kan den nå op til låsen, og åbne den. Det er dog ikke alle låse det virker på. Hvis dette heller ikke hjælper, kan man vælge at bore låsen op. Låsesmeden borer forsigtigt låsen op, og i nogle tilfælde kan cylinderen genbruges.
Der er mange forskellige måder til, hvordan man dirker en bildør op. Dette er derfor forskelligt fra virksomhed til virksomhed, og fra bil til bil.

Reklamer

Relaterede