Smartlog v3 » Spar penge » Energiglas - fremtidens strøm
Opret egen blog | Næste blog »

Spar penge

Her vil der komme indlæg, som kan hjælpe dig med at sparer penge i hverdagen

Energiglas - fremtidens strøm

20. Feb 2012 10:18, Fynboen

Næsten 90% af elektricitet fra solen kommer af tagmonteret paneler lavet med silicium, ifølge National Renewable Energi Laboratoriet i Golden, Colorado Men ny teknologi ved hjælp af klart glas giver en anden mulighed.

Energi Glas, base i Riviera Strand, glasset er ligesom en sandwich af polycarbonat laminat infunderes med nanopartikler mellem to stykker optisk klart glas. Når det kommer i kontakt med forskellige typer af lys, hvor lyset er rettet mod ruden perimeter, hvor den er konverteret til elektricitet i rammen af ​​et vindue eller en dør.

Glasset kan omdanne sollys, omgivende lys og kunstigt lys til elektricitet, i henhold til SAF-Glas, en 15-årig producent af bullet-og blast-resistent sikkerhedsglas. Virksomheden introducerede Energi Glass sidste år for kommercielle projekter, såsom højhuse kontorbygninger og hoteller, der allerede anvender betydelige mængder af klart spejlglas.

Lodret monteret genererer Energi Glass omkring en tredjedel så meget effekt pr kvadratmeter som traditionelle solceller, siger virksomheden. Fordelen ved Energi Glass er, at det genererer elektricitet i rum, som ellers ikke ville.

"Arkitekter og designere og konstruktion ledere kan bruge denne som enhver anden stykke glas. Vi kan gøre dette som helst størrelse eller form, og det går hvor regelmæssig glas ville gået alligevel," sagde Steve Coonen, Energi Glas chef teknologi Officer. "Vi tager fordel af omkostningerne af glasset, der allerede går i og på arbejdsmarkedet for at sætte det i. Du ikke behøver et rack til at holde de solpaneler, fordi det er allerede en del af bygningen."

Den teknologi, der anvendes i Energi Glas er kendt som en lysende koncentrator, såkaldte fordi "små partikler i glasset absorberer lyset og reluminesce," siger Sarah Kurtz, en talskvinde for National Renewable Energi laboratoriet.

Kurtz sagde effektiviteten af ​​luminiscent koncentratorer har stadig et stykke vej at gå, før de er så effektive som silicium og cadmiumtellurid solceller. Det er en "vanskelig teknologi", der vil tage et par år at udvikle for at blive omkostningseffektive, sagde hun, men "hvis du kan tage lys, der ellers ville resultere i varmebelastning fra bygningen, og vende det til elektricitet, det er en vind-vind for alle. "

Coonen sagde en 30% føderal skattelettelse, og det faktum, at Energi Glas blot erstatter en anden type af glas gør produktet konkurrencedygtigt i pris til standard på solceller. Hidtil har virksomheden installeret glasset i to bygninger: en regerings bygning i Taiwan og en kontorbygning i Delray Beach, og nogle få andre projekter er dømt for færdiggørelse i South Florida.

Reklamer