Smartlog v3 » Spar penge » Bordlampe
Opret egen blog | Næste blog »

Spar penge

Her vil der komme indlæg, som kan hjælpe dig med at sparer penge i hverdagen

Bordlampe

16. Jan 2012 10:10, Fynboen

Der er nogle forskellige faktorer, at tage hensyn til, når man køber ny bordlampe eller flytter rundt på dem man har, de forskellige lamper har deres egne formål. Om det er som hyggelys eller til at kunne læse ved eller står man og laver mad. Det er heller ikke kun lampen det kommer an på, selve lyskilden har også rigtig meget at sige. Det er ikke ligegyldigt hvor meget styrke, de forskellige lys giver.
Inden man hænger lamper op eller hvor sætter en bordlampe, skal man lige tænke over dens formål.

Inde i køkkenet kan man sagtens have flere forskellige slags lamper og lyskilder, da det er der, hvor vi har en tendens til at samles. Så det giver sig selv at der skal være til et hvert formål.
Mor skal bruge en direkte koncentreret lys over madlavningen, mens lille Emma ser fjernsyn og behøver knap så meget lys, Jesper laver lektier og mor hjælper henne fra gryderne, så der skal gerne være en mere spredt lys, så mor kan følge med.
Inde i stuen er det næsten det samme, men knap så store forskel.

Med en bordlampe skal man passe på den ikke blænder, om man sider i sofaen eller nede på gulvet. det er mest lyskilden man lige skal give lidt ekstra omtanke, det er jo ikke nemt at forlænge skærmen, men lysstyrken kan man da gøre noget ved. Det er jo heller ikke så rart med genskin i fjernsynet eller i pc-skærmen. Ved et skrivebord eller arbejdsbord er det bedste at benytte en lille bordlampe / læselampe med skarp lys der oplyser et mindre areal, det er man bedre til at slukke, når man går derfra, ikke ligesom en rigtig bordlampe, der er mere til hygge.

Rengøring af lamper er en vigtig krav for om lampen virker optimalt, efter dit ønske om hvad formålet med lampen er. Det har stor indflydelse på lysudsendelse fra lampen. Så en fast rutine med rengøring af diverse lamper og bordlampe med dekorativ skærm, alle skal rengøres. Man kan ligeså godt for alt ud af det, man betaler jo det.

Valg af lyskilder er heller ikke bare lige noget man finder ud af, hvis belysningen har noget bestemt at oplyse eller bliver tændt mange gange i løbet af en dag. Hvad er dens opgave i hjemmet?
Tag stilling til hvor i hjemmet der skal være belysning, og hvad deres opgave er. Skal der være mulighed for at kunne dæmpes eller er der chancer for at blive tændt /slukket mange gange i løbet af en dag.
Ud fra hvad formålet er med lampen, vælger man lyskilden, en bordlampe er som regel til hygge, der vælger man en LED pære, som kan tåle det meste den bliver udsat for. Over spisebordet hænger man meget lys, med diffust lys, så det bliver spredt. I entreen lidt mere lys, spot vil være et godt valg, så er det til at finde nøglerne og man falder ikke over børnenes støvler.

Men husk at udnytte dagslyset, det er gratis og sund for os, og giver godt humør. Der er ingen grund til at betale for noget som er omkring os, når vi har brug for det , og slet ikke når det er gratis. Sluk lyset når du forlader rummet, og brug gerne LED pærer, de er hurtig tjent hjem.

Reklamer

Relaterede